Tuesday, October 12, 2010

Hi. Welcome back with new experiances

Hi everyone.
sorry long time not updating this blogs until today I was instant reminded by feeling. Oh no!!! my blogs was leaved behind. so pity... but never mind, bcoz during this period which I unable to updating my blogs, actually i'm looking for new experiences, new kind of livings or thought & steps to against the wall of time in front of me.. challenging one by one to figure out what make me be like this? Long stories!!! better stop here & continue tomorrow then.. 

Saturday, March 27, 2010

KHASIAT AIR ALKALI

Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali.

Ketidakseimbangan pH badan ke arah keasidan dalam jangkamasa panjang akan mengakibatkan kita mengalami penyakit kronikseperti kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, kanser, gaut, sakit buah pinggang dan sebagainya.

Untuk mengimbangi tahap keasidan, air alkali berion mampu menanganinya kerana ia terdiri dari kelompok molekul air yang kecil dan bersifat alkali, berupaya meguraikan sisa-sisa asid yang terkumpul dan memudahkan proses penbuangan melalui sistem pencernaan, perpeluhan dan pernafasan kita.

Secara ringkasnya, khasiat-khasiat minum air minuman alkali berion adalah:

1. membantu sistem perkumuhan menyahkan sisa metabolisme dan menjana oksigen untuk kecergasan.
2. Bertindak sebagai anti-oksida, menuetralkan radikal bebas (free radicals).
3. Bebas dari pencemaran dan kuasa penyerapan dalam badan adalah tingg. galian dalam bentuk ionik untuk memudahkan diserap dalam sistem penghadaman.
4. menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan.
5. menyahkan toksik dalam badan.
6. bertindak sebagai anti oksidan.
7. kuasa penyerapan dalam badan adalah tinggi kerana molekul airnya halus dan kandungan mineral adalah dalam bentuk ion.
8. keseimbangan paras pH dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat.

Air Alkali untuk Kegunaan Am

Bahan-bahan toksid & kimia dalam daging, makanan laut, buah-buahan serta sayuran boleh dikurangkan dengan merendam dalam Air alkali ..
Seperti mana yang saya menggunakan produk ini, terutamanya dari segi sayuran, ianya nampak lebih fresh, rasanya asli, terutama yang selalu kita makan ialah daud salad. Kerana ianya tidak perlu dimasak. Rendamkan dalam masa lebih kurang 20 – 30 minit. Adalah lebih baik jika anda merendam secara berasingan satu mangkuk/besen dengan menggunakan air paip biasa dan satu lagi air alkali , kerana anda sendiri dapat menilai rasaya.

Meningkatkan Sistem Metabolisma Badan

Air ALKALI berupaya untuk menghilangkan keletihan, meningkatkan daya imunisasi.
Memang betul, Air ALKALI membekalan oksigen dalam air, kandungan molekul-molekul dalam airnya halus serta senang diserap oleh tubuh badan kita. Dalam erti kata yang mudah, mengantok dan keletihan pun boleh hilang.

Air Alkali untuk Masakan
Masakan akan menjadikan lebih sedap, berkhasiat dan tahan lebih lama.

Air Alkali untuk Minuman
Air ALKALI meningkatkan rasa asli dan lebih sedap diminum.

Air Alkali untuk Kecantikan
Menggunakan AIR ALKALI untuk pupur-kupas, dapat mengekalkan kelembapan dan pH kulit dengan seimbang. Mencuci muka menggunakan AIR ALKALI dapat menggurangkan jerawat dan bintik-bintik hitam.
Air Alkali untuk Cucian
Molekul-molekul AIR ALKALI yang kecil senang meresap ke dalam daging dan makan laut, untuk mengurangkan bau hanyir, dan menambahkan kesedapannya apabila dimasak.

Memiliki kandungan oksigen yang tinggi sehingga dapat menguatkan sel serta organ tubuh

1. Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan.
2. Bebas dari logam berat,kotoran terlarut,bahan kimia terlarut, kuman dan bakteria.
3. Mengandungi zat mineral yang diperlukan oleh badan.
4. Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa elektrik.
5. Menapis 100% bahan pencemar dan 650 bakteria yang biasa terdapat didalam air yang tercemar
6. Air ALKALI mempunyai khasiat dan tenaga unutk menjadikan makanan dan minuman lebih segar.
7. Nasi menjadi lambat basi, elok untuk diminum bersama ubat dan membuat air buah-buahan
8. Lebih berkhasiat berbanding dengan air suling dan R.O

Apa yang boleh menyebabkan ASIDIK/KERACUNAN pada tubuh/darah?
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkabonet, Merokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi berunsur/bersifat asidik!

Ini bermakna kita tidak dapat mengelakkan mengundang sifat Asidik pada system darah kita setiap saat dan masa selagi hidup!

Adakah cara yang boleh untuk menstabikan/meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini?

Hanya sesuatu yang bersifat ALKALI sahaja yang boleh meneutralkan sifat KEASIDAN / ASIDIFIKASI!

Air ALKALI dapat menjalankan fungsi-fungsi tersebut iaitu MENEUTRALKAN ASIDIFIKASI

Air bersifat ALKALI ini mempunyai 6 unsur utama:-
1. Mineral bersifat Alkali
2. Mengandungi Elektrolit
3. Oksigen yang lebih padat
4. Rantaian molekul air yang lebih kecil
5. Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
6. Tenaga Gema (Keistimewaan sebenar air Alkali )


Sumber diperolehi : http://berita-harian-online.com/khasiat-air-alkali

Carta PH - Pemakanan yang Sihat dan tidak Sihat




Hi semua...

Disini ada Carta PH yang mana menunjukkan pelbagai jenis makanan & minuman yang Baik & tidak baik untuk badan kita, sila perhatikan dengan teliti sebab selama ni kita tak tahu apa yang kita makan & minum tu akan memudaratkan badan kita atau tidak..

Biasalah Dunia sekarang serba moden, pelbagai jenis Makanan & Minuman di cipta untuk memuaskan nafsu keinginan cara hidup kita tanpa kenal pasti apa yang kita makan & minum itu adakah baik atau tidak sehingga timbul pelbagai jenis penyakit Kronik spt Darah Tinggi, Diabetis, kanser, Migran, Gaut dll.

So disini sia selitkan Carta PH dimana ianya menunjukkan pemakanan & peminuman yang baik untuk badan kita, sering jua kita keliru dengan banyaknya jenis air minuman(mineral water) yang dijual dipasaran sekarang tapi bukan semuanya bebas dari Asid / toksid.

Dengan itu kita kena berhati-hati untuk meminum air sebab badan kita memerlukan air untuk membuang asid yang berlebihan dalam badan kita supaya kita bebas dari penyakit Kronik zaman Moden...

Selama beberapa minggu menggunakan Tourmaline Flash yang mempunyai bacaan PH 9.5, Saya merasa sedikit sembuh daripada penyakit lama spt: Sakit tulang belakang, cepat penat, sakit kaki apabila setiap kali bangun pagi, migran, tenaga untuk menggangkap barang beratk dan cepat mengantuk.

Ini bukan nak Promot barang tapi saya rasa siapa yang sedang membaca artikel yang saya tulis ini sebenarnya saya percaya dengan produk tersebut sebab saya sendiri sudah mencubanya.

nak tahu lebih Info tentang Tourmaline Flash.. sila call 019-8303009






Monday, March 22, 2010

Cara Hidup Baru - Air Alkalin

Hi..
Tidak sangka sudah 3 minggu pula saya tak update my blogs.. sebab kadangkala line di tambunan tak seberapa bagus. ya.. di tambunan line broadband disana terutamanya DiGi Broadband hanya mencapai download speed "GPRS" saja. itu lah sebab jarang dapat meng-update blogs.

Ok, Ada Info baru yg saya dapat berkenaan dengan cara hidup kita sekarang, Anyway,, thanks to my Good Buddy ( Jeffrin Philip ) dari zaman persekolahan lagi telah telefon saya secara menggejut tentang product baru di pasaran sekarang. Saya terkejut jugalah tiba2 dia call and directly cakap "Kita Sihat & Kayalah ni kali". belum pun sempat dengar info penuh, " mari kita pigi dengar talk this Friday to Sunday di CityTel Hotel, kk". dengan blur2 saya pun reply OK ja.

Dengan Hati yang berdebar-debar, jadi saya turun lah dari Tambunan ke KK pada hari sabtu tu dan terus ke CityTel Hotel untuk dengar talk.. Sapa jua tak mau Kesihatan & Kaya kan. maklum lah selama ini banyak jua saya join MLM, macam-macam sampai tak dapat kira & malangnya apa yang di labur tidak semua dapat balik model..

Time dengar Talk, yang paling menarik minat saya tentang ini product dorang iaitu Tourmaline Flash with Nano Tech, dimana cuma guna air kosong dan masukkan air dalam Flash (cam shaker di Bar), goncang skejap pas tu minum. Dorang cakap itulah Air Alkalin, baik utk badan & kesihatan, sebab dengan cara meminum banyak Air Alkalin, Asid dalam badan kita akan berkurangan, kalau asid dalam badan kita kurang, punca penyakit Kronik jua akan berkurangan.








Tourmaline Flash , Yes.. ini lah product dorang, Dorang buat demo lagi dengan PH tester untuk air dalam flash ini, Yellow to Orange / Red = Asidic & Blue to Purple = Alkaline. Jadi keputusan air Tourmaline Flash is = Dark Blue (Alkaline). Wah.. Memang bagus!!! ( boleh Buat biz ni sambil menjaga kesihatan). Yes.. memang pun boleh..

tapi memandangkan selama ni banyak MLM suda saya join,, sia kena Hati2 sebelum jadi Member, Saya balik rumah, buka internet dan youtube.com untuk cari maklumat tentang Air Alkaline, Apa kebaikan & keburukan, Latar-belakang Syarikat yg menjual & Marketing Plan kalau untuk mereka berminat dengan  Bisness Tourmaline Flash ni..

So sini ada beberapa Info yang boleh saya kongsi untuk kamu dimana telah menyakinkan saya untuk join ini biz:

1) www.i-intelligent.com.my
   (Syarikat bertanggungjawap untuk memasarkan Produk Tourmaline Flash)
2) http://air.sevennseven.com/art.asp?id=10
3) www.ph-ion.com/index.asp?pageaction=custom&ID=160
4) http://shop.synderhealth.com/article_info.php?article_id=21
5) www.Youtube.com ( cari Alkaline water)
6) www.google.com.my ( kalau nak cari Info dalam bahasa malaysia).

kalau kamu nak buat Biz talk, alat-alat yang perlu ada:

1) PH tester (cari di kedai jual ikan atau Farmasi)
2) 2 x Gelas kecil
3) Straw (blow air dalam gelas yg dicampur PH tester)
4) Risalah & Broucher dari Syarikat I-Intellinget
    ( ini biasa diberi kalu kamu jadi Member)
5) mineral Water atau Air paip.
6) Laptop/ handphone / PSP (demo Video)
----   Contoh Demo Video No.3 -----

barang2 di atas mesti ada untuk senang kamu buat Demo dan sekaligus dapat menyakinkan orang yang bakar join untuk kepentingan Kesihatan sambil menjana pendapatan sampingan. 

kepada mereka yang inginkan kesihatan yg bagus, jgn lah korang ragu2 dengan apa2 produk yang berasaskan Air Alkalin, banyak jua syarikat yg memasarkan produk cam ni tapi kita kena paham jua Marketing Plan sebab ini akan menentukan pendapatan kita. tapi jgn lupa jua produknya kalau sudah diluluskan oleh SIRIM sebab kalu tak ada sijil maka produk tersebut adalah tidak terdaftar oleh Kementerian Pedagangan Malaysia.  

Nak Info seterusnya sila lah call saya 019-8303009 ( sabah ).
Blogs Rujukan : http://www.i-intelligent2u.com/index.php

Pls watch this!!! This is why Im taken this product.
Kangen Water = Alkaline Water.




Tuesday, February 23, 2010

Adakah ID ini Scam?

Q1. Adakah program Infinity Downline mempunyai lesen AJL(Akta Jualan Langsung), lesen KPDNHEP & disahkan oleh Bank Negara Malaysia?

A1: Program ini mempunyai konsep yang sama dengan Facebook tetapi Facebook tidak mengenakan sebarang caj apabila anda menyertainya. Begitu juga dengan program Infinity Downline, syarikat tidak mengenakan sebarang caj & mengambil deposit orang awam sebab transaksi pembayaran adalah terus(direct) melalui rakan & tidak melalui syarikat.

A2: Program ini bukan MLM. Oleh sebab itu, lesen AJL, KPDNHEP & pengesahan dari Bank Negara Malaysia tidak diperlukan berasaskan informasi di atas.

A3: Bank Negara Malaysia cuma akan campur tangan apabila sesuatu program itu berbentuk perlaburan, skim cepat kaya & yang mampu menganggu institusi perbankan. Program ini berbentuk ONLINE AFFILIATE SYSTEM yang menggunakan sistem Straight Line & bukan MLM. Oleh sebab itu, tidak akan ada berlaku campur tangan daripada Bank Negara Malaysia.

Q2. Apa yang dimaksudkan oleh ONLINE AFFILIATE SYSTEM?

A1: Di internet, jurujual-jurujual serta agen-agen ini program ini dipanggil "affiliate". Program affiliate yang sah tidak mempunyai banyak tingkat (tier). Maksimun tingkat (tier) yang dibenarkan untuk program affiliate hanyalah 2 tingkat (2nd tier) sahaja. Akan tetapi program ini tidak mempunyai lebih daripada 2 tingkat. Klik sini untuk maklumat.. http://duitfacebookinfinity.blogspot.com/p/untuk-menjadi-seorang-affiliate.html

A2: Jika ada website yang mendakwa mereka menjalankan program affiliate dan peringkat (tier) affiliate mereka lebih dari 2, iaitu kadangkala sehingga mencecah 5-8 peringkat. Usah sertai! Itu adalah skim piramid yang cuba memperbodohkan anda dengan istilah "Affiliate Program"

Jadi apa tunggu lama2 lagi? kalau hati tu sudah berkenan.. kamu klik saja link di sebelah ini -> http://www.infinitydownline.com/?id=ronniebw untuk join.

Cari Kawan2 yang kamu rasa nak tolong & ajak dorang join kamu.. sambil Surfing Internet pun boleh dapat duit.. punya lah siok...